Βόλτα στο ρομαντικό...Ναύπλιο

Pluralism / Μάιος 28, 2018
Το Ναύπλιο είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων και αυτό γιατί πέρα του ότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα συνδυάζει φυσική ομορφιά, κοσμοπολίτικο αέρα και ιστορικά στοιχεία. Φυσικά, το Ναύπλιο είναι ένας ιδιανικό μέρος και για εκείνους  που αναζητούν ρομαντζάδα κοντά στην  Αθήνα. Ας μεταφέρθουμε για λίγο σε αυτή την  ιστορική πόλη της Ελλάδας.
 
Αξιοθέατα στο Ναύπλιο
Ανακαλύψτε το Παλαμήδι,  ανεβαίνοντας και εσείς στον απόκρημνο λόφο που προσφέρει ένα πανόραμα του Ναυπλίου και της θάλασσας. Το φρούριο κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ μεταξύ 1711-1714 και είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Φυσικά θα δείτε το ξακουστό  Μπούρτζι: Όταν διανύσετε με το βαρκάκι τα λίγα μέτρα που χωρίζουν το νησάκι των Αγίων Θεοδώρων από την ακτή θα δείτε το ενετικό κάστρο του, που εντυπωσιάζει.  Αξίζει να περπατήσετε στον περιφερειακό πεζόδρομο με θέα στον Αργολικό κόλπο. Ξεκινά στο τέλος της προκυμαίας και καταλήγει μετά από 1 χιλιόμετρο περίπου στην πλατεία της Αρβανιτιάς. 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για nafplio
 
Βόλτα στο ρομαντικό Ναύπλιο και γνωρίστε την ιστορία
Στη  παλιά πόλη του Ναυπλίου θα κάνετε  ένα ταξίδι στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας. Θα δείτε την  πλατεία Συντάγματος και τα ιστορικά κτήρια: το Τριανόν, το κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Εθνικής Τράπεζας, φτιαγμένο στον μεσοπόλεμο. Ακόμη, σημειώνεται πως στους γύρω δρόμους θα ανακαλύψετε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα έξω από την οποία δολοφονήθηκε το 1831 ο Ι. Καποδίστριας και απέναντι το μοναδικό χαμάμ της πόλης. Άλλες δυο πλατείες, του Αγίου Γεωργίου και των Τριών Ναυάρχων, έχουν γύρω τους ενδιαφέροντα μνημεία και αρχοντικά σπίτια.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για nafplio
 
Διασκεδάστε στο ρομαντικό Ναύπλιο
Ως ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, το Ναύπλιο προσφέρει διαμονή και διασκέδαση υψηλών προδιαγραφών. Σύγχρονα κτήρια, αλλά και αρχοντικά των προηγούμενων αιώνων στεγάζουν τα ξενοδοχεία του Ναυπλίου.  Δεκάδες μαγαζιά για όλα τα γούστα θα σας δώσουν την άνεση της επιλογής να διαλέξετε αυτό που θέλετε ανάλογα το γούστο σας. 
 
Το Ναύπλιο συνδυάζει τα πάντα: ιστορία, διασκέδαση, ρομαντισμό, φυσικά τοπία και.. είναι δίπλα στην Αθήνα. Οργανώστε το ταξίδι σας και περάστε υπέροχα.
Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!