Στα λευκά και η Εύβοια

Pluralism / Ιαν 08, 2017

Της Έλενας Δημητρίου 

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε και την Εύβοια η οποία μέσα σε μια νύχτα ντύθηκε στα λευκά. Πέρα όμως από περιοχές όπως η Στενή Ευβοίας όπου είναι συνηθισμένες σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, στα λευκά ντύθηκαν και περιοχές οι οποίες είχαν να δουν πολλά χρόνια τέτοια ισχυρή χιονόπτωση. Κάποιες από αυτές είναι το Προκόπι, το Μαντούδι, το Πήλι Ευβοίας και η Κύμη. 

Παρακάτω οι αντίστοιχες φωτογραφίες:

 Η πλατεία της εκκλησίας του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας ντύθηκε στα λευκά και οι κάτοικοι δεν έχασαν την ευκαιρία να βγουν για να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο. Σύμφωνα με τους κατοίκους αυτό το θέαμα έχουν να το απολαύσουν εδώ και πολλά χρόνια.

 

Στο Πήλι Ευβοίας οι κάτοικοι επί δεκαπέντε περίπου χρόνια είχαν το ίδιο παράπονο, χιόνιζε στις τριγύρω περιοχές πέρα από την δικιά τους. Φέτος όμως, το όνειρο έγινε πραγματικότητα αφού όταν οι κάτοικοι ξύπνησαν αντίκρισαν το κατάλευκο τοπίο. Μάλιστα το χιόνι κατάφερε να φτάσει το ένα μέτρο σε πολλά σημεία και η κινητικότητα στους δρόμους είναι απειροελάχιστη. Για κάποιες ώρες υπήρξε διακοπή ρεύματος και νερού αλλά το πρόβλημα ωστόσο διορθώθηκε σε λίγες ώρες. Μέχρι και η θάλασσα φόρεσε το άσπρο της το πέπλο. Η άμμος καλύφθηκε από ένα λευκό παγωμένο στρώμα και προκάλεσε το ενδιαφέρων πολλών οι οποίοι απαθανάτισαν τη στιγμή.

 

Πέρα όμως από το ωραίο τοπίο η ισχυρή χιονόπτωση προκάλεσε και πολλά σημαντικά προβλήματα. Η Κύμη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τους κατοίκους της να μένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο! Έκκληση για βοήθεια κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής για άνοιγμα των δρόμων. Το χιόνι πλέον έχει φτάσει τα δύο μέτρα και αναμένεται τις επόμενες ώρες να τα ξεπεράσει.

Το κύμα κακοκαιρίας είναι τόσο ισχυρό με αποτέλεσμα να το «στρώσει» και στην πόλη της Χαλκίδας έπειτα από 9 χρόνια! Η χιονόπτωση τα ξημερώματα της Κυριακής (08/01/2017) ήταν τόσο έντονη έτσι ώστε οι κάτοικοι της Χαλκίδας να δουν «άσπρη μέρα» μετά από πολύ καιρό.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!