Παξοί: Τα μικρά διαμάντια του Ιονίου

Pluralism / Ιουλ 09, 2018

Εξωτικές παραλίες: πράσινα και τιρκουάζ νερά, λευκή άμμος και ψιλό βότσαλο. Αλλά και η πράσινη φύση:αιωνόβιοι ελαιώνες, πυκνοί αμπελώνες και βλάστηση που φτάνει μέχρι το νερό.  Ο παράδεισος είναι εδώ: Παξοί-Αντίπαξοι σας μεταφέρουν σε ένα άλλο μοναδικό τοπίο, εξωτικό.

Οι Αντίπαξοι βρίσκονται Νότια των Παξών και πρόκειται για ένα νησί-παράδεισος με έκταση μόλις 3 τ.χλμ. Μικρά δάση από σκίνα, κουκουναριές, πεύκα, μυρτιές, κυπαρίσσια και αμπέλια. Το τοπίο θα σας μαγέψει και θα σας προκαλέσει να το εξερευνήσετε.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για παξοί ταξίδι
 
 
Ο Γάιος: το κρυφό λιμάνι-πρωτεύουσα  διατηρεί ακόμη χαρακτηριστικά της αρχικής Ενετικής αρχιτεκτονικής. Μπείτε στα παλιά μπακάλικα και τα καφενεία: κάποια από αυτά λειτουργούν από τις αρχές του 20ου αιώνα.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για παξοί ταξίδι
 
 
Μαγικές παραλίες: Ορκός στους Παξούς, Βρίκα και Βουτούμι στους Αντίπαξους. Στο ταξίδι σας στο Ιόνιο, θα πρέπει να τις βάλετε σε προτεραιότητα.
 

Ακόμη, αξίζει να πάτε στο κάστρο του Αγίου Νικολάου πάνω στο ομώνυμο νησάκι κοντά στο λιμάνι του Γάιου έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο. Το ενδιαφέρον αυτό αξιοθέατο ξεκίνησε να κτίζεται το 1423 και ανακατασκευάστηκε το 1510 από τους Ενετούς.

 

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!