Νικητής ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι των αιωνίων!

Έλενα Δημητρίου / Μαρ 19, 2017

Της Έλενας Δημητρίου,

  Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν την υπόσχεση τους πράξη και χάρισαν στον κόσμο τους την πολυπόθητη νίκη έναντι στον αιώνιο του αντίπαλο με σκορ 1-0, στην υπέροχη ατμόσφαιρα της Λεωφόρου.

  Οι πράσινοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά είχαν κάνει ήδη δύο αξιόλογες στατικές φάσεις έναντι των ερυθρόλευκων. Επιπλέον κατάφερναν να κλέψουν με ευκολία τη μπάλα με τον Ολυμπιακό να μην καταφέρνει να ανταποδώσει.

  Στο 15’ ο Μάρκους Μπεργκ έβαλε φωτιά στη Λεωφόρο όταν μετά από συνεργασία με τον Κλωναρίδη, εκτέλεσε ένα εξαιρετικό σουτ νικώντας τον Καπίνο σημειώνοντας το 1-0.

  Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το να κάνει το 2-0 όταν στο 18’ δόθηκε τεράστια ευκαιρία στον Κλωναρίδη αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

  Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο γήπεδο μπήκε με αλλαγή ο Κώστας Φορτούνης. Όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να καταφέρουν να ισοφαρίσουν.

  Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά τη λήξη του αγώνα, σε δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA ανέφερε πως οι πράσινοι θα μπορούσαν άνετα να βάλουν παραπάνω γκολ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ευρύ, χάσαμε κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ένα δεύτερο τέρμα αλλά και στο δεύτερο το ίδιο, παρότι ήμασταν λιγότερο απειλητικοί όπως είναι φυσιολογικό, καθώς δεν μπορείς να πιέζεις με τον ίδιο τρόπο επί 90 λεπτά. 

Είχαμε ευκαιρίες για να τελειώσουμε το παιχνίδι νωρίτερα, δεν απειληθήκαμε σε κανένα σημείο του αγώνα από τον Ολυμπιακό εκτός από τις στατικές φάσεις στις οποίες είναι πάντα απειλητικός. Είχαμε συγκέντρωση, καλή οργάνωση και πετύχαμε μια πολύ δίκαιη νίκη. Τον κόσμο μας τον θέλουμε συνέχεια κοντά μας, όχι μόνο στα ματς με τον Ολυμπιακό. Όπως είπα και χθες, θέλουμε περισσότερα πράγματα εκτός από το να κερδίζουμε τον Ολυμπιακό, προκειμένου να βελτιωθούμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί σε όλες τις αναμετρήσεις».

  Αξίζει να σημειώσουμε επίσης τη συμπεριφορά του κόσμου ο οποίος στάθηκε στο ύψος του. Δε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα ούτε πριν αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια του ντέρμπι και ανέδειξε για ακόμα μια φορά το μεγαλείο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού!

 

Αναλυτικά οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός(Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνες (Λουντ 77’), Κλωναρίδης (Λέτο 77’), Εμποκού (Μπουμάλ 85’), Μπεργκ.

    Στον πάγκο: Στιλ, Τελάντερ, Λέτο, Ρέις, Μπουμάλ, Μέστο, Λουντ.

Ολυμπιακός(Βούζας): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (Ανδρούτσος 57’), Τσόρι (Φορτούνης 62’), Ελιουνούσι (Καρντόσο 81’), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

    Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Φορτούνης, Καρντόσο, Καμπιάσο, Ντε Λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Ρέτσος.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!