Η απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό;

Pluralism / Δεκ 15, 2018
Viral: Τα ζώδια σήμερα 03/05/2024
Αδιαμφισβήτητα ο Αλέξης Τσίπρας απογοήτευσε μεγάλο μερίδιο των ψηφοφόρων του, ίσως και το μεγαλύτερο ποσοστό. Ωστόσο, παρά τις έντονες απογοητεύσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να μην μοιάζει η κατάλληλη επιλογή για την ανάληψη της πρωθυπουργίας.Μάλιστα, η ψήφος του πολίτη στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας μοιάζει περισσότερο σαν τιμωρία στον Τσίπρα.
 
Ο Μητσοτάκης σίγουρα δεν διακρίνεται από ευγλωττία, φαίνεται περισσότερο να προσπαθεί να διαβάσει κάθε αράδα με πολλή προσοχή, χωρίς κανέναν αυτοσχεδιασμό. Η παρουσία του και ο παρά ταύτα καλογραμμένος λόγος του δε μοιάζει να πείθει, καθώς ενσαρκώνει ένα πολύ συγκεκριμένο μοντέλο ξεπερασμένο στην Ελλάδα της κρίσης. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει, πως ο ίδιος είναι σε θέση να κατανοήσει τα πραγματικά προβλήματα του κάθε μικρομεσαίου.
 
Οι επισκέψεις στην Κυψέλη και οι εμφανίσεις με μούσι δεν ταιριάζουν καθόλου στον αρχηγό της ΝΔ, καθώς και οι εμφανίσεις με νεανικό αέρα είναι κάτι πέραν από αυτό που ο ίδιος μπορεί να υποστηρίξει σαν πολιτική προσωπικότητα. Είναι πολύ μακριά από τη δική του κουλτούρα οι επισκέψεις σε γειτονιές που δεν ανήκουν κοντά στο δικό του οικονομικό υπόβαθρο.
 
Συζητώντας για τη δική του πολιτική υπόσταση με διάφορες ηλικιακές ομάδες, δεν επιθυμεί κανείς να ψηφίσει στις επικείμενες εκλογές τον ίδιο, ωστόσο θα το κάνουν. Η απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα αδιάφορα κόμματα της υπόλοιπης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οδηγούν τους ψηφοφόρους αβίαστα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!