Ύδρα: Το ατμοσφαιρικό νησί του Αργοσαρωνικού

Pluralism / Σεπ 13, 2018
Από τα πιο γραφικά και ατμοσφαιρικά νησιά του Αργοσαρωνικού, που είναι ιδιαίτερα ρομαντικό είναι η Ύδρα.
 
Το αρχιτεκτονικό της στυλ είναι εξαιρετικά ιδιαίτερο εξαιτίας της  ιστορικής ναυτικής πολιτείας των αρχών του 19ου αιώνα και έχει καταφέρει να διατηρηθεί ανέπαφο μέσα στο πέρασμα των χρόνων.
Μέσα στο νησί στέκουν πολυώροφα αρχοντικά, ενώ το λιμάνι είναι η καρδιά του νησιού και ουσιαστικά ο μοναδικός οικισμός. Στα σοκάκια υπάρχουν ωραία cafes και εστιατόρια καθώς και arty μπουτίκ.
 
Ξεκινώντας από τη Χώρα μπορείτε να κάνετε διάφορους ωραίους περιπάτους: οι δύο συνηθέστερες επιλογές είναι είτε προς το Ιστορικό Αρχείο και το Λιμεναρχείο είτε προς την Κιάφα με τα αρχοντικά των Κουντουριώτηδων και από κει, παραλιακά, προς τη Σπηλιά, τους Μύλους και το Καμίνι. 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για υδρα
 
Εκτός από τα επισκέψιμα αρχοντικά και μουσεία, η Ύδρα έχει έντονη καλλιτεχνική κίνηση και κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται εδώ μια σειρά από εκθέσεις σύγχρονης τέχνης. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκκλησίες: η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λιμάνι και οι ναοί του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή με τοιχογραφίες του 18ου αιώνα και του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου από πελεκητή πέτρα. τορία της Ύδρας. 
 
Κανόνια που ακόμη σημαδεύουν το Αιγαίο, προτομές ναυάρχων, σπίτια καπεταναίων. Εδώ έζησαν επαναστάτες, όπως ο Μιαούλης και ο Κουντουριώτης. Πλάι σε αυτή την ιστορία, εκείνη του κοσμοπολιτισμού. Στο νησί αυτό του Αργοσαρωνικού έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Το παιδί και το Δελφίνι» με τη Σοφία Λώρεν.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για υδρα
 
Από εδώ ακόμη πέρασαν οι: Ωνάσης, Κάλλας, Ρεξ Χάρισον, Πήτερ Ουστίνωφ, Λέοναρντ Κοέν, Έρικ Κλάπτον, Ρόλινγκ Στόουνς… Μαζί και οι μεγάλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών: Πικάσο, Σαγκάλ, Μίλλερ.
 
Ένα νησί που τα πάντα γίνονται με τα πόδια και δεν επιτρέπονται καθόλου τα αυτοκίνητα.
 
Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!