Τσίπρας: Το Πολυτεχνείο είναι σταθερή αναφορά της Δημοκρατίας

Pluralism / Νοε 17, 2016

Ο Πρωθυπουργός, κύριος Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε ομιλία του στη Βουλή για την ημέρα μνήμης και τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Μπορεί τα χρόνια να περνούν, αλλά η θέληση της κοινωνίας για βαθύτερη Δημοκρατία είναι ζωντανή, οι σημερινές προκλήσεις δεν έχουν την ίδια ωμότητα αλλά είναι πιο σύνθετες η Δημοκρατία ή θα υπάρχει ή δεν θα υπάρχει. Το αίτημα για περισσότερη Δημοκρατία υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα.

το αίτημα για περισσότερη Δημοκρατία υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα».

Κανείς δεν φανταζόταν ότι το χουντικό καθεστώς θα υποχωρούσε για να ανοίξει το δρόμο στη Δημοκρατία. Από τότε η Ελλάδα διανύει τη μακρύτερη δημοκρατική περίοδο στη νεότερη ιστορία της, όλα αυτά τα χρόνια, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973, παραμένει σταθερή αναφορά Το Πολυτεχνείο αντέχει στον χρόνο. Είναι μια εκδήλωση τιμής για τα εικοσάχρονα παιδιά που βρέθηκαν τότε αντιμέτωπα με τα άρματα μάχης, αλλά ταυτόχρονα και μια ζωντανή, πολυφωνική, μαζική πολιτική εκδήλωση, που εκφράζει τα δημοκρατικά αιτήματα της εκάστοτε περιόδου. Η χώρα μας έχει κερδίσει ήδη τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας, όπως φάνηκε από την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ. Η χώρα μας έχει γίνει συνώνυμο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!