Στο Απέραντο Γαλάζιο της Αμοργού

Pluralism / Αυγ 21, 2018
Η Αμοργός είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων και έχει μακρόστενο σχήμα. Είναι ένα νησί με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιδιαίτερα άγρια ομορφιά που προκαλεί δέος στα μάτια του επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα φτάσει σε αυτό. Στην Αμοργό γυρίστηκε η διάσημη ταινία «Στο Απέραντο Γαλάζιο της Αμοργού» και σίγουρα το απέραντο γαλάζιο δικαιολογείται άρτια σε αυτό το νησί. Πρόκειται για ένα νησί αντιθέσεων. Από τη μία τα βουνά και από την άλλη απότομες πλαγιές που καταλήγουν σε παραμυθένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. 
 
Πιο συγκεκριμένα, το νησί με το έντονο κυκλαδίτικο χρώμα και τον αλώβητο, από το πέρασμα των χρόνων, παραδοσιακό χαρακτήρα του θα σας εντυπωσιάσει κυρίως επειδή εδώ το παλιό συναντά το νέο και αρμονικά συμπορεύονται χωρίς το ένα να αλλοιώνει το άλλο.
Αποτέλεσμα εικόνας για αμοργος ν
 
Η παραλία της Αγίας Άννας 
Ένας δρόμος γεμάτος στροφές σάς οδηγεί στην παραλία της Αγίας Άννας. Από ψηλά, το βαθύ μπλε του Αιγαίου φαίνεται να μην τελειώνει ποτέ. 
 
Η Χώρα της Αμοργού 
Η φυσικά οχυρή βραχώδης προεξοχή ξεχωρίζει πάνω από τα κυκλαδίτικα σπίτια: κρυμμένα από τη θάλασσα, η Χώρα και το κάστρο της Αμοργού μαρτυρούν το βυζαντινό και ενετικό παρελθόν αυτού του νησιού των Κυκλάδων. Θα δείτε  μια αξέχαστη θέα. 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για αμοργος
 
Γιάλη ή Κατάπολα; 
Δύο πανέμορφα λιμανάκια: Στην Αιγιάλη, «εναλλακτικές» παρέες, μουσική πάνω στην αμμουδερή παραλία Λακκί. Στα Κατάπολα, οικογενειακές καταστάσεις, παραδοσιακά καφενεδάκια και ατέλειωτες βόλτες στην παραλία. Ό,τι κι αν σας ταιριάζει, βρίσκεται στην Αμοργό.
 
Μην ξεχάσετε να πιείτε Ρακή και ρακόμελο με «άρωμα» Αμοργού!!!
 
 
 
Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!