Προκλητικός ο Άδωνις Γεωργιάδης

Pluralism / Οκτ 25, 2016

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. -μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Χίο προκάλεσε αντιδράσεις.

Άδωνις Γεωργιάδης «Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ: «αντικομμουνιστικό παραλήρημα προηγούμενων δεκαετιών» αλλά και διαφήμιση αυταρχικών-φασιστικών πρακτικών διαφόρων χωρών «οι οποίες απαγορεύουν Κομμουνιστικά Κόμματα και διώκουν την κομμουνιστική ιδεολογία.Είναι προφανές ότι το παραλήρημα αυτό βαρύνει την ηγεσία της Ν.Δ., καθώς έχει -μεταξύ άλλων- και στόχο να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει, ασκώντας του μια βολική κριτική για να συντηρείται το διπολικό-δικομματικό παιχνίδι».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:«Η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομμουνισμού της δεκαετίας του ’50 αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας. Συμφωνεί ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις».

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ:«Αναρωτιόμαστε όμως αν αυτή είναι η "σύγχρονη μεταρρυθμιστική πολιτική" που διακηρύσσει ο κ. Μητσοτάκης. Η επιστροφή σε ένα παρελθόν που διαχώριζε τους Έλληνες, και που ξεπεράστηκε με την πολιτική της εθνικής συμφιλίωσης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου».

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!