Παναθηναϊκός: Με δυσκολία νικητής

Pluralism / Ιαν 09, 2017

Γράφει η Έλενα Δημητρίου

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα να φαίνονται δύσκολα όταν με την μέτρια εμφάνισή του, κατάφερε να επικρατήσει στο παγωμένο γήπεδο στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ με 68-72. Η καλή εμφάνιση του Σίνγκλετον μαζί με τους Τζέιμς, Καλάθη και Μποχωρίδη βοήθησαν τους πράσινους να νικήσουν. Μάλιστα ο Σίνγκλετον με την εξαιρετική του εμφάνιση αναδείχθηκε MVP του αγώνα με 15 πόντους, 13 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 1 μπλοκ σε 26:06 λεπτά συμμετοχής.

  Οι συνθήκες ψύχους που επικρατούσαν στο γήπεδο έκαναν το έργο και των δύο ομάδων ακόμα δυσκολότερο, αφού η θερμοκρασία έφτασε μέχρι και τους 10 βαθμούς λόγω προβλημάτων θέρμανσης του γηπέδου. Το κρύο μάλιστα είναι γεγονός πως είναι πολλές φορές η αιτία πρόκλησης τραυματισμών.  

  Οι βολές του Σίνγκλετον σήμαναν την έναρξη της αναμέτρησης με τους πράσινους να προηγούνται 0-4 μέχρι το τέταρτο λεπτό όπου οι γηπεδούχοι έκαναν το 8-4 με τον Μιλιένοβιτς. Στη συνέχεια όμως ανέλαβε δράση ο Καλάθης όπου έδωσε ώθηση επιθετικά στο «τριφύλλι» και το σκορ στο 7’ ήταν 11-13. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να προηγούνται 19-20 έπειτα από προσωπική βοήθεια του Τζέιμς, ο οποίος έκανε και προσωπικό ρεκόρ που έφτασε τους 200 πόντους στην Ελλάδα.

  Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες είχαν ελάχιστη διαφορά μέχρι το 15’ όπου με πόντους του Μποχωρίδη και του Τζεντίλε η διαφορά έφτασε τους 15 πόντους! Το ημίχρονο έληξε 27-42.

  Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά, αλλά ο «εξάστερος» κατάφερε με τον Τζειμς και τον Χαραλαμπόπουλο να αυξήσουν στη συνέχεια τη διαφορά στο +20. Το τελικό σκορ του τρίτου δεκαλέπτου διαμόρφωσε ο Μπουρούσης στο 37-56.

  Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στους 11 πόντους χάρη στα σουτ των Μακ Φάντεν και Πέινερς. Ο ΠΑΟΚ πέρασε σε αντεπίθεση και στο 39’ το σκορ ήταν 63-67. Τέλος, παρά το τρίποντο του Τσόχλα, το λέι-απ του Φελντέιν διαμόρφωσε το σκορ του αγώνα σε 68-72.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!