Ο πραγματικός ορισμός της « Μητέρας, Μάνας, Μαμά »

Pluralism / Μάιος 12, 2019
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Γράφει η Δέσποινα Λάνου

Όπως είθισται, η γιορτή της μητέρας εορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Μητέρα, μάνα, μαμά μία λέξη πολλές ερμηνείες.  Μάνα είναι αυτή, που σε γεννάει μάνα είναι εκείνη που σε μεγαλώνει και στέκεται δίπλα σου σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Είναι εκείνη η γυναίκα που ξεχνάει το δικό της « εγώ » και γίνεται μάνα. 

Το να λες κάποια μαμά και να της αποδίδεις απλά  μία   ιδιότητα , που προέκυψε  « τυχαία » δεν σημαίνει πως είναι αυτό που ορίζει αυτήν την σχέση. Γι' αυτό επιτρέψτε μου να κάνω ένα διαχωρισμό μητέρα είναι εκείνη που σου δίνει τη ζωή, αλλά πολύ περισσότερο είναι εκείνη που δίνει τη ζωή της για εσένα. Αυτό χτίζεται και κατακτάται μέρα με τη μέρα. Μανά φέρει επάξια τον τίτλο της εκείνη η γυναίκα που μπορεί να σε γεννήσει  ή πάλι όχι, αλλά είναι εκείνο το άτομο που συμβολίζει την ασφάλεια, την αγάπη και την ηρεμία. Μπορεί κάποιοι να μην στάθηκαν πολύ τυχεροί στη ζωή του και να μην το έχουν γνωρίσει με την απόλυτη έννοια της λέξης..Τι εννοώ; Η έννοια της μητρότητας υπερβαίνει κατά πολύ την  παροχή μόνο των υλικών αγαθών και εμπεριέχει την έννοια της αυτοθυσίας και της αυταπάρνησης.

Είναι εκείνες οι γυναίκες- ηρωίδες που δουλεύουν σκληρά για να παρέχουν στα παιδιά τους τα καλύτερα, που παρά την κούραση τους θα ξενυχτήσουν μαζί τους, που θα ειδικευτούν σε οποιοσδήποτε τομέα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους και ο μόνος τους γνώμονας είναι η αγάπη χωρίς κανένα μα κανένα άλλο συναίσθημα.

Τέτοιες μητέρες γιορτάζουν κάθε μέρα, τέτοιες μητέρες αξίζουν να τους δείχνουμε την αγάπη μας κάθε μέρα όχι γιατί το απαιτούν ..ποτέ δεν απαιτούν τίποτα..γιατί απλά είναι μοναδικές. Γιατί η σκέψη τους και η αγάπη τους σε συντροφεύουν κάθε λεπτό, όσο μακριά και εάν βρίσκονται, γιατί η βαθιά και η αληθινή αγάπη δεν γνωρίζει αποστάσεις , ενώ η έννοια του « μαμάκια » είναι ξένη ως προς τα παραπάνω. 

Εννοώ εκείνη τη μητέρα, που μαθαίνει στα παιδιά της να αγωνίζονται, να προσπαθούν, να είναι ανεξάρτητα και εκείνη είναι πάντα δίπλα τους για να προσφέρει την αγάπη της και την στήριξη της.

Χρόνια Πολλά σε εκείνες τις καταπληκτικές γυναίκες!

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!