Ο Ντόναλντ Τραμπ ο 45ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Pluralism / Νοε 09, 2016

Ο Ντόναλντ  Τράμπ ανέτρεψε όλες τις δημοσκοπήσεις που τον ήθελαν μέχρι και 6-7% πίσω από την Χίλαρι Κλίντον. Έκπληκτοι άκουσαν το αποτέλεσμα, τόσο οι απλοί πολίτες, όσοι και οι ηγέτες των χωρών. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, στη Γαλλία η Λεπέν είναι μερικοί από εκείνους που χαρακτήρισαν την νίκη Τράμπ ,ως καλό νέο. Στην αντίθετη πλευρά, οι Γερμανοί και οι Άγγλοι περιμένουν να δουν τι μέλει γενέσθαι με την εκλογή Τράμπ, η οποία σίγουρα αποτελεί έκπληξη και θα ανατρέψει πολλά δεδομένα.

Ο Τράμπ: Εμφανίστηκε ενωτικός στην ομιλία του , λέγοντας πως θέλει ο κάθε Αμερικανός από οποιασδήποτε κύκλο κι αν ανήκει να ενωθεί με την υπόλοιπη Αμερική.

Η Χίλαρι Κλίντον: Δεν απευθύνθηκε στο επιτελείο της, ούτε έδωσε συγχαρητήρια  στον Τράμπ για την εκλογή του,κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Το χρηματιστήριο σημείωσε πτώση, μέχρι και το μεξικανό πέσο.

Ο Πάνος Καμμένος απέστειλε twitter συγχαρητηρίων στον νέο πρόεδρο.

Ιστορική ανατροπή, η εκλογή Τράμπ. Ο αυτοδημιούργητος Τράμπ φαίνεται πως κέρδισε το αμερικανικό κατεστημένο εκ των δεξιών βέβαια, υπενθυμίζοντάς πάλι το αμερικανικό όνειρο. Τα ΜΜΕ στην Αμερική, παρά την υποστήριξη της Κλίντον δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εκλογή Τράμπ. Οξύμωρο, 8 χρόνια μετά ο Ομπάμα ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος των Αμερικανών δίνει την σκυτάλη στον δεξιό αν όχι ακροδεξιό Τράμπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!