Ο Βύρων Πολύδωρας προτείνεται για πρόεδρος του ΕΣΡ

Pluralism / Οκτ 29, 2016

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι το πρόσωπο που επέλεξε η κυβέρνηση να προτείνει για Πρόεδρο του ΕΣΡ. Σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο ίδιος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου:

 

 « Όπως ξέρετε η κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο είναι σε ένα βραχυκύκλωμα και θεωρώ την πρόταση που μου έγινε να αναλάβω πρόεδρος του ΕΣΡ τιμητική, αλλά και ως θέση ευθύνης. Αυτό που εξέθεσα στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά και συμμόρφωση αποδεχόμαστε την απόφαση του ΣτΕ και εννοούμε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Αυτό έγινε αποδεκτό και αυτή είναι η νέα θέση για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια. Είδα τάση για συναίνεση που είναι προϋπόθεση της δικής μου παρεμβάσεως, που εκτείνεται στην ανάληψη της πρωτοβουλίας να επικοινωνήσω με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και να εκθέσω τις σκέψεις μου και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την ένταση με τη Δικαιοσύνη δεν την εννοώ. Εκτός τόπου και χρόνου. Θέλω να είμαι παράγοντας εξομάλυνσης».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας :

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!