Ξεκινάει η 2η εβδομάδα χορού στο όμορφο νήσι της Τήνου

Pluralism / Απρ 10, 2018

Ξεκινάει η 2η εβδομάδα χορού στο όμορφο νησί της Τήνου, τα «ΕυρυΤήνια» που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του τμήματος Τήνου διεθνούς συμβουλίου χορού CID Unesco και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της εμπνεύστριά τους Γεωργίας Ράπτη.

Τα «ΕυρυΤήνια» έχουν ως στόχο τους να προωθήσουν και να συνδέσουν την τέχνη του χορού, τόσο με την τοπική καλλιτεχνική και μη κοινωνία όσο και με τις υπόλοιπες πόλεις του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού.

Θέμα της δεύτερης εβδομάδας χορού «ΕυρυΤήνια» είναι η Μετανάστευση με στόχο να δώσει «τροφή» για σκέψη για ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της εποχής μας και όχημα την τέχνη του χορού σε μια συνάντηση της με άλλες τέχνες, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Πιο συγκεκριμένα, στις 18 Απριλίου με την προβολή της ταινίας «Listen to the silence», θα γίνει η έναρξη των ΕυρυΤηνίων. Την έναρξη της εκδήλωσης θα κάνει η Χορευτική ομάδα του Σωματείου ΑΜΕΑ Τήνου «Έχουμε Δικαίωμα» και θα την προλογίσει ο Δημήτρης Σπύρου, Σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Στις 22 Απριλίου το βιβλίο της Μαρίας Σκαμάγκα «Ο σκύλος Κάρλος» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο θα παρουσιαστεί σε μουσικοχορευτική παράσταση από τα παιδιά του The house of e.t.a dance, σε ιδέα της Γεωργίας Ράπτη. Την παράσταση θα παρακολουθήσει η συγγραφέας, η οποία στις 23 Απριλίου θα συνομιλήσει με τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού σε μια παράσταση αποκλειστικά για αυτά.  

Ακόμη, στις 25 και 26 Απριλίου η Στεφανία Καραζόλη, η οποία είναι ψυχολόγος και καθηγήτρια χορού και η Βίκυ Ζιάμπρα η οποία είναι επικοινωνιολόγος και καθηγήτρια χορού θα συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα μιλήσουν για «τους χορούς του δρόμου» και πως αυτοί απαντούν στη βία χωρίς βία.

Τέλος, στις 29 Απριλίου ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού τα νήπια του νησιού με τις δασκάλες τους θα δώσουν τη δική τους προσέγγιση σε μια ανοιχτή εκδήλωση.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι Δωρεάν.  

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα στο facebook:

https://www.facebook.com/TinosSectionCIDUNESCO/

 

Διαβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:

Εικόνα

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!