Η αληθινή ιστορία έρωτα της πεντάμοφης και του τέρατος

Pluralism / Ιαν 07, 2017
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Έχουμε όλοι μεγαλώσει με παραμύθια ένα από τα πιο γνωστά είναι  η «Πεντάμορφη και το Τέρας» , ωστόσο ίσως τελικά να πρόκειται για μύθο και όχι για παραμύθι, αφού κρύβεται μία αληθινή ιστορία. Η συγγραφέας Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, περιγράφει την αληθινή ιστορία αγάπης του Petrus Gonsalvus (ή Pedro Gonzalez) με την Catherine. 

Στην Τενερίφη το 1537 γεννήθηκε ο Gonzalez και  έγινε γνωστός ως «Ο άνθρωπος του δάσους». Έπασχε από υπερτρίχωση και έτσι τόσο το πρόσωπο όσο και το σώμα του ήταν καλυμμένα από τρίχες. Το 1547, ο Γάλλος  βασιλιάς Ερρίκος Β’ , ήθελε να δει από κοντά τον  νεαρό Gonzalez και διέκρινε την ευγένεια και την καλοσύνη του  και θέλησε να τον βοηθήσει. Ωστόσο, ο  βασιλιάς δεν καταλάβαινε εάν ο Petrus ήταν ικανός να εξευγενιστεί, γιατί και ο ίδιος δεν μπορούσε να ξεχωρίσει εάν ήταν άνθρωπος ή ζώο. Η σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου, Αικατερίνη των Μεδίκων, ανέλαβε να του βρει την κατάλληλη σύζυγο, ώστε να καταλάβουν τι συμβαίνει θεωρώντας μάλιστα πως θα έπρεπε να είναι όμορφη.

Η πρώτη επιλογή της ήταν η κόρη ενός δικαστικού υπαλλήλου. Η όμορφη Catherine, φάνταζε ιδανική για τη βασίλισσα. Η σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στο ζευγάρι από την πρώτη στιγμή εξέπληξε τους πάντες. Η Catherine, συνήθισε αμέσως την εμφάνιση του συζύγου της και κατάλαβε πολύ γρήγορα πως ο Petrus ήταν άνθρωπος και όχι ζώο. Απέκτησαν 7 παιδιά εκ των οποίων τα τέσσερα έπασχαν από υπερτρίχωση. Τα «άρρωστα» παιδιά δόθηκαν σε οικογένειες αριστοκρατών γεγονός που στεναχωρούσε το ζευγάρι, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Οι δυο τους αποσύρθηκαν στην Ιταλία. Το 1618 ο Gonsalvus πέθανε και η Catherine έμεινε μόνη. Η ίδια έφυγε από τη ζωή το 1623 αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα στον κόσμο, που έβλεπε πως αυτό το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι έζησε ευτυχισμένο για πολλά χρόνια.

Η ιστορία τους έγινε η έμπνευση για το γνωστό παραμύθι.To ζευγάρι:

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!