Ελλάδα: Η χώρα της αναξιοκρατίας

Pluralism / Ιαν 31, 2017

Γράφει η Δέσποινα Λάνου

Οικονομική κρίση, Ελλάδα, Πολιτική, Ανεργία. Διανύουμε μία εποχή που βρίσκεται στο μεταίχμιο, στη διαδικασία αλλαγής, για να αλλάξει,όμως,ακριβώς τι;  Θα αλλάξει η αναξιοκρατία, το φαύλο πολιτικό σύστημα, οι συστημικοί δημοσιογράφοι, η αντίληψη μιας κοινωνίας;

Το πιο θλιβερό στην χώρα μας είναι  το φαινόμενο της αναξιοκρατίας, πέρα για πέρα ελληνικό, σε αντίθεση με τις προηγμένες χώρες και όχι μόνο. Στην Ελλάδα μας παίρνουν υπόσταση το οποιοσδήποτε « τίποτα» έχοντας,ως βασικό άξονα τις γνωριμίες του, εν αντιθέση με τις υπόλοιπες χώρες που αυτό αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα ή απλά μέρος του συστήματος . 

Δεν κάνουμε λόγο για πλατωνικές ιδεώδες πολιτείες, αλλά για τα στοιχειώδη. Για παράδειγμα, στην Αμερική και στην Ευρώπη οποιασδήποτε άνθρωπος καλλιεργείται έχει τα φόντα θα  προχωρήσει μπροστά , στην Ελλάδα κατά μεγάλη πιθανότητα να μείνει άνεργος. Κάπου εκεί, έρχονται διάφοροι « ευεργέτες », προκειμένου να   βοηθήσουν χωρίς βέβαια κανένα αντίκρισμα. Κάπως έτσι η Ελλάδα συρρικνώνεται και μαζί της συρρικνώνεται και ο πληθυσμός της, που την απορρίπτει, γιατί εκείνη τους απέρριψε πρώτη. Αναξιοκρατία, λοιπόν άνευ προηγούμενου στο όνομα της οικονομικής κρίσης , ψυχολική εξουθένωση και κατηφορίζουσα ανοησία.

Η λύση;  Η λύση στο κακομοιριασμένο αυτό σύστημα που κυριαρχεί είναι η αποχή; Ενδεχομένως. Ποιος μπορεί να αλλάξει αυτό το σύστημα ; να το ξεριζώσει; Ίσως κανείς, γιατί απολαμβάνεται στο σύνολο του από κηφήνες. Το σίγουρο είναι, πως ένα πολύ αξιόλογο εργατικό δυναμικό φεύγει στο εξωτερικό, αφήνοντας τη διαφθορά πίσω και τα καταπατημένα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!