Δίκη Marfin: Αθώοι οι κατηγορούμενοι Σίψας και Αντρέεβ

Pluralism / Νοε 01, 2016
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Κανένας από τους μάρτυρες δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των κατηγορούμενων κάποιον από τους δράστες των επιθέσεων στην Marfin και στον Ιανό. 

Η υπόθεση του εμπρησμού της τράπεζας Marfin που στοίχισε τη ζωή 3 ατόμων δεν έχει βρει ακόμη τους ενόχους. Με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι οι κατηγορούμενοι Θ. Σίψας και Π. Ανδρεάδης ή Αντρέεβ. Κανένας από τους μάρτυρες δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα τους κάποιον από τους δράστες των επιθέσεων.

Συγκεκριμένα, για τον Θ.Σίψα που κατηγορήθηκε για τον εμπρησμό της τράπεζας, η εισαγγελέας είπε πως παρότι ήταν στην πορεία την επίμαχη ημέρα δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του. Για τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου «ΙΑΝΟΣ», Παύλο Ανδρεάδη ή Άντρεεβ, η εισαγγελέας επισήμανε ότι δεν βρισκόταν ούτε καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα.

Οι δυο κατηγορούμενοι καθώς και άλλα πρόσωπα ενεπλάκησαν στην υπόθεση μέσω μίας ανώνυμης επιστολής ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν φωτογραφίες και μαρτυρίες οι οποίες φέρονταν να τους τοποθετούσαν στο σημείο των επεισοδίων. Στη συνέχεια οι μαρτυρίες  αναιρέθηκαν και στο ακροατήριο δεν υπήρξε κανένας μάρτυρας που να τους αναγνωρίζει ως δράστες των επιθέσεων.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!