Βερόνα : Η όμορφη πόλη των Μεγάλων Εραστών του Σαίξπηρ

Pluralism / Νοε 05, 2018

Η ΒΕΡΟΝΑ , φίλοι μου

Η Βερόνα είναι μια όμορφη μικρή πόλη της βόρειας Ιταλίας της περιφέρειας του Βένετο είναι εκείνη η πόλη που ενέπνευσε τον μεγάλο Σαίξπηρ και έγραψε τη πασίγνωστη σε όλους μας ιστορία αγάπης « ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα » ,αλλά και το « ημέρωμα της στρίγκλας» και « οι 2 κύριοι απ΄την Βερόνα».
Η Βερόνα, λοιπόν, είναι μια πόλη με μεγάλη επισκεψιμότητα, παρότι βρίσκεται πολύ κοντά στη Βενετία λιγότερο από 1 ώρα απόσταση.

Η Βερόνα είναι μια εξαιρετικά όμορφη, φινετσάτη με υψηλή αισθητική πόλη που σας διαβεβαιώ πως, όταν την επισκεφτείτε δεν θα θέλετε να φύγετε. Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω όλες εκείνες τις εικόνες που είδα και έζησα και να σας ταξιδέψω έστω και για λίγο στη πιο γνωστή ιστορίας αγάπης στο κόσμο που έλαβε χώρα στη Βερόνα.

Η Βερόνα είναι μία μικρή πόλη, όπως είπα άρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερος χρόνος για να την επισκεφτείτε χρησιμοποιώντας είτε το αεροδρόμιο είτε το τρένο, εάν τυγχάνει και βρίσκεστε σε κάποια άλλη πόλη της Ιταλίας μπορείτε να φτάσετε εύκολα σ'αυτήν. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια απ' τη στάση του τρένου.

Η Αρένα της Βερόνας ένα απ'το πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης και όχι μόνο βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο σας στο κέντρο της πόλης ένα αξιοθαύμαστο μνημείο που κατά τους θερινούς μήνες μπορείτε να παρακολουθήσετε και κάποια συναυλία. Απέναντι απ'την Αρένα βρίσκονται μια σειρά από εστιατόρια και καφετέριες που πολύ πιθανόν να συναντήσετε και Έλληνες να δουλέυουν σ'αυτά. Μπαίνοντας στο μαγικό κέντρο της Βερόνας στα πλακόστρωτα σοκάκια θα αρχίσετε ήδη να αντιλαμβάνεστε μια διαφορετική ατμόσφαιρα.Στο δρόμο θα δείτε βελάκια να σας οδηγούν στο σπίτι της Ιουλιέτας και φτάνοντας στο σπίτι της θα αντικρίσετε το σαιξπηρικό σκηνικό. Ένα πλήθος κόσμου απ' έξω απ'το σπίτι να γράφουν χαρτάκια με ονόματα των αγαπήμενων τους και άλλους τόσους που ανεβαίνουν στο σπίτι της Ιουλιέτας και στο θρυλικό της μπαλκόνι ( εισητηρίο 10 ευρώ). Απ΄ κάτω και γύρω απ' το σπίτι της Ιουλιέτας υπάρχουν πολλά μαγαζιά με πολλά προϊόντα σχετικά με την ιστορία αγάπης της με τον Ρωμαίο. Επίσης, υπάρχει και το αγάλμα της Ιουλιέτας από κάτω που σπεύδουν οι πάντες να το ακουμπήσουν και να βγουν μια φωτογραφία μαζί της καθώς υπάρχει η παράδοση πως φέρνει τύχη στον έρωτα.

Στην Βερόνα μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε :Piazza Delle Erbe & Piazza Dei Signiori που σφύζουν από το πλήθος των επισκεπών και μπορείτε να κάνετε και τις αγορές σας, Arche scaligere τους Γοτθικούς Τάφους ,Castello di Montorio Veronese, το μουσείο του Castelvecchio, τον Πύργο των Λαμπέρτι.
Σχεδόν τα πάντα βρίσκονται σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση, άρα θα μπορούσαμε να πούμε πως 1 ολόκληρη μέρα ή 2 σας αρκούν για να την γυρίσετε.
Τέλος, θα ήθελα να πω πως στην Βερόνα και ο κάθε « αμετανόητης ρεαλιστής » θα μετατραπεί έστω για λίγο σε έναν ρομαντικό τύπο.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!