Βασικά σημεία της συνέντευξης Τσίπρα στο Χατζηνικολάου. Ολόκληρη η συνέντευξη

Pluralism / Απρ 26, 2017

Μία συνέντευξη ποικίλης ύλης δόθηκε εχθές στο δελτίο του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ανάμεσα στα όσα συζητήθηκαν παρουσιάζουμε κάποια από τα βασικά σημεία, ενώ παρακάτω παρεθέτουμε όλοκληρη την συνέντευξη.

Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν:

  1.  Είπε ότι θέλει να ελπίζει πως στις 22 Μαΐου θα υπάρχει και η συνολική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για το χρέος
  2. .Τα μέτρα προβλέπεται να εφαρμοσθούν από την 1-1-2019 και την 1-1-2020, εφόσον υπάρξουν και τα μέτρα για το χρέος. Στους 20 μήνες που μεσολαβούν έως την 1-1-2019, είπε, θα υπάρχει συνολική συμφωνία, διαφορετικά ξεκαθάρισε ότι δεν θα εφαρμόσει ούτε η κυβέρνηση τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο.
  3. Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις επισήμανε «αν ήταν στο χέρι μας και τη βούληση μας – εμείς είμαστε υπέρ των συμπράξεων – δεν θα πουλούσαμε εν μέσω κρίσης. Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη κι όμως δεν πουλήσαμε μπιρ παρά, αντιθέτως, εκτός από τα υψηλά τιμήματα πήραμε και δεσμεύσεις για μεγάλες επενδύσεις».
  4. Στην ερώτηση αν μετάνιωσε για τις δηλώσεις του, πριν από 2,5 χρόνια με την φράση του «Go back, μαντάμ Μέρκελ», ο Πρωθυπουργός απήντησε πως τότε πίστευε, ότι έπρεπε να κάνει πίσω  στην πολιτική της, αφού έβαζε στον “γύψο” την Ελλάδα. «Σε πολιτικό επίπεδο είχα δίκιο, αλλά τώρα που την γνώρισα προσωπικά είδα ότι είναι μια πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και παρότι είναι στο κεντροδεξιό κόμμα, τολμώ να πω ότι είναι ανοιχτόμυαλη».

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!