Αφιέρωμα: Πήγαινε με πίσω στα 90s

Pluralism / Νοε 09, 2016

Αγαπημένα 90!

 

 

Η δεκαετία του 90 μία ιδιαίτερη εποχή, καθώς αρχίζει και εδώ στην Ελλάδα η τεχνολογία να αναπτύσσεται περισσότερο να ανακαλύπτεται το φαινόμενο της τηλεόρασης και να δημιουργούνται σταρ με γόητρο Χόλιγουντ βλέπε: Σάκης Ρουβάς.

Αλλά για να θυμηθούμε πως ήταν εκείνη η περίοδος.
Καλοκαίρια και τα παγωτά μπανάνα και πατούσα με μόλις 100δρχ είχαν την τιμητική τους , ταυτόχρονα ασπρόμαυρες οθόνες κινητών έκαναν την εμφάνιση τους . Προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας όπως: brick game, super mario ηλεκτρονικά παιχνίδια, κασετόφωνα και φυσικά το απόλυτο νούμερο 1 walkman.

Tρελόμπαλες, καραμελένια ρολόγια, τυχερή σακούλα ,σούπερ Κατερίνα και Κατερίνα αυτό υπήρχε κομπλέ σε όλα τα είδη, rez καραμέλες, λέιζερ σε σετάκι, γλειφιτζούρια- σφυρίχτρες και μπακ ράουντ να ακούγονται οι φωνές από κάποιο σήριαλ, τύπου ντόλτσε βίτα , μεξικάνικα και τραγούδια των μπακστριτ μποις ή με τους πάντα ημίγυμνους one.

Όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα φρενίτιδας που διέκρινε το τότε κοινό για λουλουδένιους τραγουδιστές τύπου: Τριαντάφυλλος. Φυσικά Μπάμ και Κάτω το χιτ του Λάμπη Λιβιεράτου που τον στιγμάτισε ίσως γιατί ήταν και το μοναδικό. Ο Γιάγκος και η Βίλμα έλυναν ήδη στο 2.596 επεισόδιο τις απιστίες του Γιάγκου στον κολοσσό της Τζάιαν και όλη η Ελλάδα παρακολούθησε αγωνιωδώς ξεχνώντας λίγο- πολύ και την έννοια του ήταν και πολίτες κράτους και να τα μας! Βέβαια, όλα αυτά είχαν και ένα ακόμη μπακράουντ νησιώτικο , Συριανό με τον Ρίκυ Μάρτιν να λέει Μπράβο Ρούλα! Είσαι η καλύτερη! εκείνη να διαμηνύει πως θα μάθει πορτορικάνα για να μιλήσει στον Ρίκυ Μάρτιν.
Γλυκά μου 90!

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!