Ασυνήθιστη ανακοίνωση του Παλατιού για την αγαπήμενη του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαλ Μάρκλ

Pluralism / Νοε 08, 2016

Ιπποτική η κίνηση από το Παλάτι για την προστασία της Μέγκαλ Μάρκλ.

Μεταφρασμένη η ανακοίνωση του Παλατιού:

«Από τότε που ήταν νεαρός, ο πρίγκιπας Χάρι γνώριζε την ζεστασιά με την οποία τον περιέβαλλε ο κόσμος. Αισθάνεται τυχερός που έχει τόσους πολλούς ανθρώπους να τον υποστηρίζουν και ξέρει πόσο τυχερή και προνομιούχα ζωή έχει.

Αυτό που γνωρίζει, επίσης, είναι η περιέργεια σχετικά με την ιδιωτική του ζωή. Δεν ήταν ποτέ άνετος με αυτό, αλλά έχει προσπαθήσει να μην ενδιαφέρεται για το πόσο τα ΜΜΕ ασχολούνται μαζί του.

Σπάνια έχει λάβει επίσημη θέση για τα δημοσιεύματα ''επιστημονικής φαντασίας'' που έχουν γραφτεί γι' αυτόν και έχει εργαστεί σκληρά για να αναπτύξει επαγγελματικές σχέσεις με τα ΜΜΕ, επικεντρώνοντας σε θέματα που ασχολείται και ενδιαφέρεται.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα είδε την κατάσταση να περνά τα όρια. Η κοπέλα του Μέγκαν Μαρκλ υπέστη ''κύμα'' κακοποίησης και παρενόχλησης. Μερικά από όσα γράφτηκαν ήταν πολύ λαϊκά -συκοφαντίες στην πρώτη σελίδα εθνικής εφημερίδας, φυλετικά υπονοούμενα και λεκτικά σχόλια, ολοκληρωτικός σεξισμός και ρατσισμός από τα τρολς των social media και σχόλια στο διαδίκτυο.

Μερικά από αυτά κρύφτηκαν -νυχτερινές νομικές μάχες για να κρατήσουν τις δυσφημιστικές ιστορίες από τα χαρτιά. Η μητέρα του έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τους φωτογράφους για να φτάσει στην πόρτα της. Οι προσπάθειες δημοσιογράφων και φωτογράφων να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι της και οι κλήσεις στην αστυνομία που ακολούθησαν. Οι σημαντικές δωροδοκίες που προσφέρονταν από τις εφημερίδες στον πρώην σύντροφό της. Ο ''βομβαρδισμός'' κάθε φίλου, συναδέλφου, κάθε αγαπημένου της ζωή της.

Ο πρίγκιπας Χάρι ανησυχεί για την ασφάλεια της κα Μαρκλ και είναι βαθιά απογοητευμένος που δεν μπορεί να την προστατεύσει. Δεν είναι σωστό σχέση ολίγων μηνών να υποβάλλεται σε τέτοια ''θύελλα''.

Ξέρει πως οι σχολιαστές θα λένε πως ''αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει'' και πως '' όλα αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού. Ωστόσο, διαφωνεί έντονα. Αυτό δεν είναι παιχνίδι -είναι η ζωή της και η ζωή του.

Ξέρει ότι μια τέτοια δήλωση είναι ασυνήθιστη αλλά ελπίζει πως οι δίκαιοι άνθρωποι θα καταλάβουν γιατί έκρινε αναγκαίο να μιλήσει δημοσίως».

 

 
Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!