Απαράδεκτη παράσταση στο πάγο με θέμα το Ολοκαύτωμα σε τάλεντ σόου

Pluralism / Νοε 29, 2016
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Σάλος έχει προκληθεί με το καλλιτεχνικό πατινάζ ρωσικού ριάλιτι σόου.Η παράσταση ήταν βασισμένη στην ιταλική ταινία του 1997 «Η Ζωή Είναι Ωραία», που αφηγείται την ιστορία ενός εβραίου πατέρα που προσπαθεί να αποκρύψει από τον γιο του τη φρίκη του Ολοκαυτώματος με χιούμορ και με διάφορα παιχνίδια.

 

Ο Andrei Burkovsky χόρεψε με την παρτενέρ του Tatiana Navka, σύζυγο του εκπρόσωπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. Και οι δύο φορούσαν πιτζάμες με ρίγες και τα χαρακτηριστικά κίτρινα αστέρια που υποχρεώνονταν από τους Ναζί να έχουν πάνω τους οι Εβραίοι. Ουσιαστικά, φορούσαν τις φόρμες των αιχμάλωτων Εβραίων που οδηγόντουσαν στον θάνατο. Μία από τις πιο τραγικές στιγμές στην ιστορία μας.

Στο τέλος της παράστασης, ο Burkovsky ακούγεται να πυροβολείται, ενώ η Navka μένει μόνη.

 

Η παράσταση των δύο χορευτών δόθηκε στο πλαίσιο προγράμματος καλλιτεχνικού πατινάζ με διάσημους στη ρωσική τηλεόραση, με τίτλο «Ice Age», δηλαδή, «Dancing with the Stars».

Ωστόσο, το πρόγραμμα έφερε αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, όπως μεταδίδει το CNN. Το Συμβούλιο Ισραηλινών και Εβραϊκών Υποθέσεων της Αυστραλίας έκανε λόγο για μια πράξη «απίστευτα ανούσια».

«Είναι απίστευτη η έλλειψη σκέψης που θα έπρεπε να προηγηθεί πριν ληφθεί αυτή η απόφαση. Για καιρό αφότου ξεχαστούν σαν αθλητές του πατινάζ θα τους θυμόμαστε σαν ανθρώπους που έφτασαν σε τέτοια άβυσσο για λίγη δημοσιότητα», δήλωσε ο Jeremy Jones, διευθυντής του Συμβουλίου.

Στα κοινωνκά δίκτυα υπήρξε θύελλα αντιδράσεων για αυτόν τον χορό, επισημαίνοντας την έλλειψη ηθικής και σεβασμού απέναντι στο θέμα.

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!