Άλλη μια νίκη για τον Παναθηναϊκό!

Pluralism / Ιαν 14, 2017

Γράφει η 'Ελενα Δημητρίου

  Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Εφές Αναντολού στην παράταση 92-81 (κ.α. 70-70). Ο Μάικ Τζέιμς των πράσινων με πέντε διαδοχικές βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Εκπληκτικός για τον Παναθηναϊκό ο Κέι Σι Ρίβερς με 23 πόντους, εκ των οποίων οι οχτώ στην παράταση.

  Συγκλονιστικός ο κόσμος του Παναθηναϊκού που έδωσε το παρών στο ΟΑΚΑ για να εμψυχώσει την ομάδα του!

  Οι πράσινοι από τα πρώτα λεπτά μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι κάνοντας γρήγορα το 5-0 με το δίποντο του Τζεντίλε και το τρίποντο του Γκάμπριελ, αλλά στη συνέχεια ή Εφές κατάφερε να φέρει το ματς στο 9-9. Αυτό έδωσε ώθηση στους πράσινους και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 21-13 υπέρ του Παναθηναϊκού.

  Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι πράσινοι χαλάρωσαν και η Εφές το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας ένα γρήγορο σερί 10-6 και μειώνοντας τη διαφορά στα 27-24. Η ομάδα του Πασκουάλ όμως ανέβασε γρήγορα ταχύτητα και έκανε το +12. Πρωταγωνιστές του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν ο Μπουρούσης και ο Κέι Σι Ρίβερς με 6 και 8 πόντους αντίστοιχα. Η Εφές όμως δεν παραιτήθηκε εύκολα και με τους Τόμας (8π) και Γκρέιντζερ (7π) κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και το ημίχρονο έληξε 38-32.

  Ο Παναθηναϊκός στο τρίτο δεκάλεπτο είχε μια πολύ κακή εμφάνιση και η Εφές κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει το προβάδισμα έπειτα από κακές φάσεις των πράσινων και εκμεταλλευόμενη τα σφυρίγματα των διαιτητών και τα φάουλ που δεν δόθηκαν στους πράσινους για τα σκληρά μαρκαρίσματα που δέχτηκαν από τους παίκτες της. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε 50-50.

  Οι πράσινοι έκαναν το τέταρτο δεκάλεπτο να δείχνει ντέρμπι αφού δεν μπόρεσαν να πάρουν ένα εύκολο προβάδισμα και η Εφές έβρισκε συνεχώς ευκαιρίες να μειώνει αλλά και να προσπερνάει. Λυτρωτικός ο Τζέιμς για τον Παναθηναϊκό ο οποίος κέρδισε φάουλ 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα και οδηγήθηκε στη γραμμή των βολών για τρεις εύστοχες βολές και έφερε το ματς στα 70-70 και τι ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

 

  Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 92-81 και ο Παναθηναϊκός αποθεώθηκε από 12000 κόσμο! 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!