« Καλώς ήρθατε στον Νότο » μία αυθεντική ιταλική κωμωδία

Pluralism / Δεκ 26, 2016

Γράφει Δέσποινα Λάνου

« Καλώς ήρθατε στον Νότο/ Benvenuti al Sud» μία εξαιρετική ιταλική κωμωδία. Μία ευχάριστη ταινία με ρομαντική χροιά που ξεφεύγει από τα τετριμμένα. 

Ο Αλμπέρτο ένας Μιλανέζος αστός μετατίθεται από το ιταλικό ταχυδρομείο που εργάζεται στο Μιλάνο για 2 χρόνια σε ταχυδρομείο στον Νότο. Εκεί, θα συναντήσει μία τελείως διαφορετική ζωή και ανθρώπους που δεν φανταζόταν, ότι θα μπορούσε να συνυπάρξει. Θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για μία αυθεντική κωμωδία, χωρίς να γίνεται βαρετή.

Σε δεύτερο επίπεδο ανάλυσης έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα κοινωνικά προβλήματα αλλά και τον διαχωρισμό της Ιταλίας σε εκείνη της αναπτυγμένης Ιταλίας του Βορρά και την  αναπτυσσόμενης Ιταλίας του Νότου. Βλέπουμε, σε αντιδιαστολή 2 διαφορετικούς κόσμους με τελείως διαφορετική κουλτούρα και συμπεριφορά. 

Θα μπορέσει άραγε ένας Μιλανέζος, να προσαρμοστεί σε ένα τέτοιο τρόπο ζωής; Πως είναι δυνατόν να συνυπάρχουν στην ίδια χώρα οι 2 αυτές οικονομικές ταχύτητες; Τι μπορεί να κάνει έναν αστό να μείνει σε συνθήκες ζωής τόσο διαφορετικές; Η ταινία δίνει τις απαντήσεις. Σε σκηνοθεσία του Luca Miniero.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!